22 Aralık 2008 Pazartesi

OKUMA NOTU


Engereğin Gözündeki Kamaşma'yı bitirdim.Çok hızlı okunuyor zaten.


Yazarın adını eski Picus dergilerimi karıştırırken gördüm,kütüphanede de rastlayınca aldım ama maalesef bitiremedim.130. sayfaya kadar dayandım.İnanılmaz fazla dercede yabancı özel ad kullanılmış ve ben bu yüzden ne okuduğuma bir türlü adapte olamadım.Bir kitap sitesindeki okuyucu yorumlarında kitabın son 50 sayfada hızlandığından bahsediliyor ama ben kesinlikle o kadar bekleyemezdim.


Elif'ten aldığım bu kitabıda yarıladım sayılır.


Verilen referanslara dayanak yaparak okumaya başladım Patasana'yı...İyiki kütüphanede bulmuşum. Olanca hızımla okumaya devam ediyorum ,akşama sabaha biter.




Bende inanamıyorum kendime ama okuyamadığım bir kitap daha.Sanırım yine zamanlama hatası.İlk 15 sayfada nasıl sıkıldım anlatamam.Neyseki bu kitapta Elif'ten,zaman sınırlamam olmadığı için okuyamadımdan çok erteledim ibaresini kullanabiliyorum.



Patasana olmasa bitmişti ama bitirmeden bile tavsiye edebileceğim bir derleme olmuş yine.Kesinlikle Murathan Mungan'a torpil falan geçmiyorum (ki zaten bu kitapta derleme öykülerden oluşuyor) ama yazarları büyüten yazarları ve onların öyklülerini bir kitapta toplamak müthiş bir fikirmiş.

Haliyle öncelikle yarım olan kitaplarımı bitirmeye çalışcağım ama Ahmet Ümit'in "Kavim'"i her an önceliği kapabilir. Ödünç bulursam Veda'nın devamı olan Umut'u da araya sıkıştırabilirim. Hatta okumak istediğim tüm kitapları üstüste koyup birdirbir bile oynayabilirim:)

6 yorum:

serpil dedi ki...

Patasana'yı beğendiğine sevindim(sanki ben yazmışım gibi oldu:)Büyümenin Türkçe Tarihi nefis bir kitap, ne iyi bir fikir olmuş öyküler ve ardından gelen yazılar.İkinci kez okumak istediğim kitaplar listesine yazdım onu. Kaşağı'yı okuduğumda ilkokuldaydım ve çok ağlamıştım.
Aynı kitaplardan hoşlanmak ne güzel bir duygu di mi?
Sevgiler.

SERAP dedi ki...

Serpil;
Yazmışım gibisi fazla ilk aklıma sokan sen oldun.Kesinlikle Büyümenin Türkçe Tarihi hakkındaki görüşlerinede katılıyorum.Kaşağı benim içinde apayrı bir yere sahiptir.Ben ölenemi ağlayayım vicdan azabı çekene mi şaşırmıştım.
Ve evet;aynı şeylerden hoşlanmak helede bunların kitap olması benim içinde çok güzel anlamlar ifade ediyor.Keşke senin yazdıklarınıda okuyabilsek:)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

bu kitapların hepsini aynı anda okuduğunu söyleme sakın.

Adsız dedi ki...

Sevgili Serap,
Füreyya'yı yıllar önce okumuştum ve çok keyif aldığımı hatırlıyorum. Ahmet Ümit'ten de sadece "Kavim"i okudum ."Patasana"yı da çok merak ediyorum. Bir de "Büyümenin Türkçe Tarihi" ilgimi çekti. En kısa zamanda alıp okumak istiyorum. Peki Serapcim bu kitaplarını hepsini aynı anda mı okudun?

SERAP dedi ki...

Yasemin;
yarım bıraktıklarım hariç 3 ü bir arada gidiyor ama okunma hızları aynı değil.
Mesela birinden 50 sayfa okurken,diğerinden kısa bir bölüm okuyorum.Alışınca böylesi daha zevkli oluyor:)

SERAP dedi ki...

Kitap kurdu;
Füreya'ya haksızlık yapmak istemediğim için onu zamana bıraktım.Patasana az önce bitti,işten eve gider gitmez bende hemen "Kavim"e başlayacağım ama "Patasana" gerçekten güzeldi.Murathan güzeldir diyorum,başkada birşey demiyorum:)