4 Nisan 2009 Cumartesi

KÜTÜPHANELER HAFTASI VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

İçinde bulunduğumuz hafta kütüphaneler haftasıydı.Ordu'ya geldiğim günden beri dadanmış bulunduğum İl Halk Kütüphanesi nden aradılar geçen hafta.Ödünç alma bölümünden en çok kitap alan üyelere örenle ödül verilecekmiş.Geçen senenin en çok kitap alanlarından biride benmişim.Törene davet ettiler seve seve geleceğimi bildirdim.4 tane kitap hediye edildi bendenize.Kitaplara aşık olan bir kişi için ne güzel bir onur ve hediye dimi?İşte o kitaplar:

Adalet Ağaoğlu / Toplu Oyunlar III (Oyun)



Sadık Yalsızuçanlar / Sırlı Tuğlalar (Anlatı)



Şavkar Altınel / Kvangvamun Kavşağı (Gezi)


Sadık Hidayet /Üç Damla Kan ( Öykü)

Kütüphane denince aslında diyecek çok fazla sözüm var.İçinde çalışanların ilgisizliği,kendi canlarından bıkmışlıkları,güncellenmeyen ödünç kitap bölümleri,senelerdir el sürülmemiş çocuk bölümleri,süreli yayın namına tam bir hilkat garibesi olan okuma salonları,hala yazıyla kayıt tutulması gereken sistemleriyle gerçekten ilgi çekmekten çok uzaktalar.Elimde tutma gereği hissetmediğim kitapları bağışlamayı düşünüyorum ama oldukça yetersiz bir çaba olduğunun farkındayım. Eğer sizinde böyle kitaplarınız varsa ilimiz kütüphanesi adına adayım haberiniz olsun.En azından kitapseverler senede bir defa kitap bağışlasa herhangi bir kütüphanaye belki bu çıkmazdan kurtuluş için bir başlangıç olur.Ne yapılmalı tam olarak bilmiyorum ama bunun için aklımdan geçen birkaç çözümü yavaş yavaş uygulamaya koymaya çalışıyorum.Eğer olumlu sonuçlanırsa sizinlede paylaşırım. Yoksa geleceğe dair umudunuzu kaybetmenizin bir sorumlusuda ben olmayayım.

Kütüphanelere uğramak istemeyişimizin bir sebebide biziz emin olun.Canım ülkemin Kültür Bakanlığına bağlı bir kurumu bile arz talep teoremiyle yönetildiği için kütüphaneye gitmeyen her birey eksilmiş bir kitap gibi etkiliyor sistemi.Ne kadar az giden olursa o kadar az yenilik ve güncelleme yapılıyor sanki.Varsa yakınlarınızda arada bir uğrayın.En azından size hitap eden bir tane kitap vardır.

8 yorum:

ELİF dedi ki...

Tebrik ederim canım...
Devamını diliyorum....

denizanasi dedi ki...

en son üniversite döneminde gitmiştim. o da ders çalışmak adınaydı. ama haklısın , gitmek gerek.

Unknown dedi ki...

merhaba, tebrik ederim efendim :-)
Hem de dört kitap birden, imrendim doğrusu.

sevgiler...

laleninbahcesi dedi ki...

Küçükken Ordu da gittiğim kütüphane günlerim geldi aklıma. Toplanır okumaya giderdik arkadaşlarla, fısır fısır okurduk ne güzeldi. Kutlarım Serapcım

Nazpek dedi ki...

Kutlarım sizi
Bende en son okul ödevlerim için gitmiştim kütüphaneye.Yazınızı okurken birazda kızdım kendime 2,5 yıldır bu şehirdeyim ama henüz kütüphanesini bilmiyorum en kısa zamanda kızlarıda alıp gitmeli...)

Adsız dedi ki...

Serapcım tebrik ederim, ne güzel 4 kitap... Çocukken kütüphaneye çok giderdim, o günlerim geldi aklıma.

Mine dedi ki...

Ödülün için tebrik ederim.
Çocukken ben de kütüphane kurduydum ve kütüphanede çalışanları çok şanslı bulurdum. Doğrusu üniversiteden sonra hiç gitmedim sanırım. Dediğin gibi, en kısa zamanda ben de kütüphanemize gidip ziyaret edeceğim. Sana da yazarım. Sevgiler!

SERAP dedi ki...

Bütün yorumlar için teşekkür ederim.Elimizdeki değerleri yitiririsek sonradan çok üzülürüz.Sevgiyle kalın :)