MALZEMELER
- 1 kilo tekir balığı
- 3 adet domates
- 5 adet tatlı sivri biber
- 2 adet kırmızı salçalık biber
- 6-7 diş sarımsak
- 2 adet limon
- 5-6 çorba kaşığı tereyağ
- 1 bardak su ve süslemek için maydanoz
Balıkların dış yüzeyindeki pulları iyice temizleyip,tuzladıktan sonra tepsiye istediğiniz düzende dizin.Üstüne kabukları soyulup doğranmış domatesleri,küçük küçük doğradığınız biberleri,sarımsakları ve limonları dizin.Dilimlenmiş limonları,maydanozu ve tereyağını diğer malzemenin üstüne serpiştirin.Tepsinin kenarından bir bardak suyu ekleyerek 200 derece olarak ayarlanmış fırına koyun.15 -20 dk sonra yemeğiniz hazırdır.Tepsinin içinden yağına ekmeğinizi bandıra bandıra yiyin.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder