10 Şubat 2010 Çarşamba

KAZANAN YALNIZDIR (Paulo Coelho)


O gün evden çıkarken kitap okuyabilme ihtimalimin olmayacağını varsayarak bitirmek üzere olduğum kitabı attım çantama.Son dakikada kuaföre gitmeye karar verince kitapsız kaldım.En az 2 saat hiç birşey yapmadan duramayacağıma kanaat getirince hemen daldım gözüme ilk takılan kırtasiyeye.Seçme şansımın çok olmadığı dükkandaki en cazip kitap Paulo Coelho'nun son kitabıydı.Kuaförde ve sonraki 2 gün boyunca okuduğum 130 sayfadan hiç ama hiç zevk almayınca bıraktım "Kazanan Yalnızdır" ı...O kadar tanıdık buldum ki yazdıklarını cümleler beynime yer etmeden uçup gitti.Moda ve sinema dünyasını kullanarak insanın ruhsal boyutuna dair birşeyler söylemeye çalışmış ama bu sefer bence hiç mi hiç olmamışl...Sanırım sayfa sayısını fazla tutmak için biraz fazla kasmış.Ben yazarların belli yazma kapasiteleri olduğuna inanırım. Paulo Coelho'nunki geçmiş yapıtlarını referans alarak 250-280 arasında bence...Ama ortaya 400 sayfaya yakın birşey çıkarmaya çalışınca sonuç aynen bu kitaptaki gibi hüsran oluyor.Kitap o kadar uzak kaldıki bana 1 sayfa sonrasında güzel birşeyler olabilacağine dair umut bile bırakmadı .Kazanan yalnızdır benim güzel vakit geçirme hevesimi kıran bir kitap olarak kalacak hep aklımda.Belki sonuna kadar okumayı başarıp beğenen çıkar.Beni izleyenlerden isteyen olursa yanına ufak bir süpriz ekleyerek gönderebilirim haberiniz ola:)

10 yorum:

ELİF dedi ki...

Kazananlar neden yalnız kalırmış,onu anlayabilmeden bırakmışsın herhalde....

kara kitap dedi ki...

siz nerelerdesiniz ya?meraklandım vallahi.neyse artık geri döndünüz herhalde.

SERAP dedi ki...

Elif'im;
Kitabı, kazananın neden yalnız kaldığını anlatma ihtimali olmadığı için yarım bıraktım.Candan'ın şarkısı vardı eskiden "zaferlere ödül yalnızlıktır" diye ..onun sözleri bu kalın kitaptan çok daha anlamlı geldi bana.

SERAP dedi ki...

Kara kitap;
Aslında buralardayım da bloglardan biraz uzaklaştım kişisel sebeplerden dolayı...Sanırım döndüm çünkü yazamamaktan bende çok sıkılmaya başladım:)

Derinden dedi ki...

Latin edebiyatı her zaman benim ilgimi çekmiştir. Hele sözkonusu yazar Paulo Ceolhe olunca bende akan sular durur. Bende bu kitabı okudum ama diğer kitapları kadar derinlik bulamadım. Ama tabiki yinede kalemini konuşturmuş :)

Adsız dedi ki...

Merak ettiğim bir kitaptı, sevdiğim bir yazar, şimdi sizdenolumlu puan alamayınca iyice merak ettim. Ben isterim bu kitabı. Bir de ben denemek istiyorum. Teşekkürler.

SERAP dedi ki...

Dalga sesleri;
Yazdığı herşeyi okurum diyebileceğim yazarlardan biriydi ama bu sefer olmadı..Belki zamanı değildi sonradan da hep göz önünde bulundurdum belki merak edip okurum diye ama hiç canım istemedi...Ama bundan sonraki kitabını yine denerim:)

SERAP dedi ki...

Kitap kurdum;
Öncelikle mimini gördüm ama bir türlü yorum bırakamadım.En kısa zamanda yazacağım.

Benimde sevdiğim bir yazardı,sanırım çıtayı yükseltmesini beklerken hüsrana uğradım.Kitabı sana seve seve yollarım.

serapbicakci_81@hotmail.com a adresini yollarsan en kısa zamanda sana ulaştırırım...

aslı koyuncuoğlu dedi ki...

Ben de sıkılıp attım bir kenara.Ticari amaçlarla yazılmış bir kitap bence ama çok sevdiğim yazara yakışmadı.

Derinden dedi ki...

Aslında bu yazar harika yazıyor ve bizi o kadar çok alıştırki muhteşem kitaplara. Bu kitap diğer kitaplarının yanında sönük kaldı.