9 Haziran 2009 Salı

ÖN MUHASEBE

Sabahın köründe kalkmamın elbet bir sebebi vardı...Tertemiz bir havanın olduğu , kuşlardan başka mırıldanan canlının olmadığı bir köyde kim abahın 5'inde kalkmaz ki...Çektim ocağın önündeki bankı,seyretim bu cennet köşedeki yemyeşil dağları...Sonra aklıma kızım geldi,onu çok özlediğimi hatırladım.Son bir ayda başıma gelenlerin muhasebesini tuttum biraz da...

Mesela 8 gün önce başıma gelen trafik kazasını...Hiç suçum olmadığı halde bir insana dolaylı yoldan zarar vermenin azabını...İnsanların iyiniyeti suistimale ne kadar meyilli olduklarını...Eğer ki tanıdığınız birileri yoksa tüm devlet kurumlarında iş yaptırmanın bu ülkenin en büyük eziyeti olduğunu...Can korkusunu,"eğer"lerin yarattığı ızdırabı,daha kötüsünü düşünmenin yarattığı psikolojik baskıyı...

Sonra kazadan önceki haftaya kaydı aklım.Benim minik prensesimin yaptığı resimle kazandığı birinciliğe...O minik parmaklardaki maharete,kücücük beynindeki hayal dünyasına,kazanmanın ne olduğunu yeni yeni öğrenen bir yüreğin sevincine takıldı düşüncelerim...Yanımda olsa hemstır öpüşüyle dokunacağım yanaklarını özledim en derinden..

Gelecek bir ay için üstünkörü bir plan yaptım o sessizlikte...Her haftasonu en az bir düğünün bizi beklediğini düşününce telaşlanmadım desem yalan olur...Sonra bu hafta alınacak karne heyecanı...Nasıl yapsakta kaçırmasak dediğimiz "Uçurtma Şenliği"....Okunmayı bekleyen kitaplar...Yazılmaya başlanıp tamamlanamamış kayıtlar...Bitirilmiş bir puzzledan sonra içime yerleşen boşluk duygusu...Ve şu ana itibariyle beni kahvaltıya çağıran telefonun sesi:):):)

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Özncelikle kaza için çok geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin. Kitap yorumlarınızı ve tavsiyleriniz bekliyorum.

Primarima dedi ki...

çOK GEÇMİŞ OLSUN...KIZINIDA ÇOK TEBRIK EDIYORUM.

Tabiat Ana dedi ki...

çok geçmiş olsun..

ruhdagı dedi ki...

Geçmiş olsun Serap, Eylül'ü tebrik ederim ayrıca :) Çok ara oluyor ama ya...

Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Serap merhaba, çok çok geçmiş olsun. Yaşadıklarından detaylı olarak haberdar olmak isterim. Epeydir görüşemedik, yazmak, dertleşmek istersen mailimi biliyorsun.

Eylül'ü de tebrik ederim. Senin adına çok sevindim. Gurur verici olmalı.

Bugünler benim için de zor geçiyor. Kızım ateşli ishal oldu. Üç doktora götürdüm, biri acildi. Hepsi farklı farklı ilaçlar verdi. Sonunda ilaçları kestim. Çocuk kendine geldi. Şimdi iyileşiyor inşallah. Ama bu sefer de soğuk algınlığı ve öksürükle uğraşıyoruz ikimiz de.

İyi ki kitaplar var ve kütüphaneler :-)

Yazılarını ben de bekliyorum. Yazını da sesini de özledik.

sevgiler...

Adsız dedi ki...

çok büyük geçmiş olsun, kızınızı da tebrik ederim ayrıca...

ben de d ört gözle bekleyenlerdenim yeni yazılarınızı...ne olur bizi çok bekletmeyin bir dahaki sefere :))

@ evvelzamaniçinde... size de büyük geçmiş olsun...