20 Ağustos 2008 Çarşamba

TAŞINIYORUM AMA GERÇEKTEN:)

Hani ben 2 yazı önce evimle ilgili bazı özlemlerden bahsetmiştim ya,bazıları gerçekleşti.Dün çadırdaki eşyaların birazını topladım,eve gelip onlarca makine çamaşır yıkadım,kuruttum, ütüledim.Küçük Yağmur'un cicilerini ayırdım.Bir sürü battaniye,halı ve yorgan yıkadım ayakcığazlarımla...Ve bügün öğlen eşim "Ben taşınmak istiyorum" diye telefon açtığında , devasa camlarımı silmeye başlayacaktım.Öğlen olmasına rağmen leşim çıkmış halde ev bakmaya gittik.Zaten gözüne kestirdiği iki ev varmış, birisini bende beğendim."Taşınalım mı?" dedi, "Taşınalım." dedim.Ve şu anda temizlikten vazgeçip evi toplamak için gelecek kolileri bekliyorum.

Aslında taşınmayı istiyordum ama bu kadar çabuk değil.Kışa kadar yavaş yavaş bir ev bakarım diye geçiyordu aklımdan.Şu anda oturduğum evde akrep! ve çeşit çeşit böcek görmeye başladım.İlaçlattık ama sağladığı fayda çok gözle görülür olmadı.Ev sahibimize arka balkonu kapattırmasını söyledik ama onunda pek işine gelmedi.

Sonunda Eylül Ilgın'ın daha büyük ve çok aydınlık bir odası,kayınvalidemin kendine ait bir odası,Eylül Ilgın'a alacağımız köpeği beslemek için küçükte olsa bir bahçemiz,parklardaki egzersiz aletlerine çok yakın,kızımın anaokulunun 10 dakika uzaklıkta ve kütüphanenin 2 sokak arkasında(yakında evi kütüphaneye taşıyacağım zaten:) bir evimiz oldu.Akşama odalardaki garip yeşil rengi değiştirmek için odaların yeni renklerine karar vereceğiz.Yarın boya yapılacak ve ben büyük olasılıkla haftasonunda evi taşıyacağım.Umarım kararını verdiğim kadar hızlı taşınabilirim.Gerçi hafta sonu çok önem verdiğimiz birinin oğlunun düğünü var ve eşim büyük olasılıkla düğün sahibinin sürekli yanında olacak.Olsun, bu taşınma işini tek başıma halledebilirim, en azından umuyorum.Evdeki tüm eşyaları nasılsa ben koliliyorum.Şirkette gelip eşyaları alacak ve yerine monte edecek.Evet ben bu işin üstesinden gelebilirim.

Şimdi bütün hayallerim yeni eve ve bahçesine yönelik...Eylül Ilgın odasının pembeye boyanmasını istiyor, bense yatak odamın beyaza..Çadır için aldığımız çardağı bahçeye kurup, fazla otları yolup kendimize hoş bir keyif mekanı yapmaya kararlıyım.Kızım da bir salıncak için şimdiden yer ayırdı kendine.Herşey iyi olacak:)

Şimdi;Şevval Sam'ın "KARADENİZ" albümünü dinlerken, gelen koliye kitaplarımı yerleştirmeye başlayacağım.Bana kolay gelsin:)

6 yorum:

cinar dedi ki...

Ooo ne güzel, sende de iyi haberler var. Her şeyin yolunda gideceğine eminim. Başı kolay olmuş bir kere. Sonu da kolay olur. Güzel müzikler eşliğinde sana kolay gelsin o zaman :)

Sanem dedi ki...

Yazını okuyunca insanın taşınası geliyor. Ban göre çok basit değildir de böyle şeyler. :)) Kolay gelsin.

....... dedi ki...

Taşınan taşınana. Yeni evimi görüp, beğenip, alıp yerleşmem 10 günden fazla sürmemişti. Hızlıca taşınırsın merak etmek. Taşınmak hem eğlenceli birşeydir. Kolay gelsin ve yeni evin hayırlı olsun.

SERAP dedi ki...

Çınar;
Teşekkürler,sonunu pazar günü görücez kısmetse.

Sanem;
Ben o kadar alışkınım ki taşınmaya.Evlendiğimden bu yana 7. evim olacak zaten:)Annemde 6 ayda bir taşınırdı.Yani genlerde olunca ve alışınca ev taşımak kolay geliyor.

Youred;
Yaptığım salaklığı görüyor musun?Senin evinde hayırlı olsun.Yağmur uğurlu geldi desene.Oysa ev alamayız falan diyordun.Darısı benim başıma.Teşekkürler:)

GAMZE dedi ki...

bu hikaye çok tanıdık gelmişti zaten :) yürü yaaaaa kul serap yürü

Ümit Kurt dedi ki...

Yeni eviniz hayırlı olsun! Umarım ailecek çok mutlu günler geçirirsiniz :)