30 Nisan 2008 Çarşamba

BULMACA

Bulmaca çözmeyi sevmem,beceremem de zaten. Çengelmiş,kareymiş hiç gelemem.Bazen radikal'in verdiği kare karalamacayı yaparım ,bazende ipuçlarıyla çözülen şemayı.Belki biliyorsunuz Radikal'in kitap ekinde kitap ödüllü bulmacalar vardır.Bulmacayı sevmeyen ben aylardır takıntı yaptım onları çözücem diye.Amacım çözüp göndermek ve belkide sebeplenmek. Nedense çözme işini ustaca yapan ben aylardır gönderme işini yapamıyorum.1 tanesini bile ne postaya verebildim,ne faks çekebildim.En son "Bu sefer tamam dedim", ama yine olmadı. Üşengeçlik geçirme duası bilen varsa bir zahmet okusun üflesinde geçiversin şu illet.Yada gönderebilecek biri varsa çözümü ona maille göndereyimde sevabına postalayıversin.Sahi neden maille katılamıyoruz ki????

5 yorum:

cinar dedi ki...

:) Biz de üşengeciz aynı konuda. Annem bulmaca konusunda süperdir. Her türlü bulmacanın altından girer üstünden çıkar. Ben onun kadar değilim elbet..
Eşimin teyzesi de bulmaca ustasıymış. Ama üşengeç değilmiş o. Bulmacalardan kazandıklarını saydıkça eski zamana bir ah çekerim. Şimdilerde ödüller ne bilmiyorum ama teyzem çamaşır makinesi, küçük ev aletlerine kadar bir sürü şey kazanmış :)
Bence gecikme yani :)
Sevgiler.

SERAP dedi ki...

O ödüllerde neymiş öyle:)Benim çözdüğümün tek ödülü bana göre en büyük hediye zaten:Kitap...Ama hep hayret etmişimdir bulmaca görünce dayanamayanlara.Sanırım bizim her yerde kitap okuma alışkanlığımız gibi birşey onlarınki de.Bu sefer cuma günü çözer çözmez göndermem lazım.Artık benimki kendimle yarış haline geldi:)

Sanem dedi ki...

Çözmek yollamaktan çok daha zevkli değil mi? :))

Tabiat Ana dedi ki...

bulmacaya bayılırım.eskiden abartır sözlükle çözerdim artık çoğunu öğrendiğimden sözlük ihtiyacım kalmadı:).Bu aralar yeni takıntım sudoku.Tavsiye ederim

GAMZE dedi ki...

SAFİYE SAFİYE YİNE SAFİYE :)