3 Nisan 2010 Cumartesi

MART AYI BİLANÇOSU...

Eskiden okuduğum kitapları aylara göre not ettiğim ufak bir defterim vardı. 2 satır yazmaya üşenince o da zamana yenildi.Kitaplığımda duranları hatırlıyorum ama kütüpheneye verdiklerim eğer buraya not etmezsem aklımdan uçup gidiyor.Birde böyle deneyeyim...İşte mart ayında okuduklarım.Aslında bitirdiklerim desem daha anlamlı olur çünkü "Saray Gezisi" ve "Kar Yağıyor Hayatıma" nın yarısı şubat ayında okunmuştu:)























13 yorum:

7.oda dedi ki...

bütün bu kitapların hepsini mart ayında mı okudun yaniiii
inanılmaz yahu..

yazarlık dersleri nasıldı? merak ettiğim bir kitap da..

Adsız dedi ki...

Tebrikler... Ne kadar çok kitap Serap. Ve çok iyi bir yöntem. Amam bunların yorumlarını da istiyoruz. Tavsiye ettikleirn etmediklerin vb. Özellikle Necip Mahfuz nasıldı?

SERAP dedi ki...

7.oda;
Dediğim iki kitaba şubatta başlamıştım ama ancak yarılanmışlardı.İşe gidiş gelişerde yarım saatlik zamanlar çok işime yarıyor.Evde de çok tv seyretmeyince okunabiliyor.Ama bu ay haftasonlarımda biraz rahattı sayı o yüzden fazlalaştı galiba..

Yazarlık dersleri güzel bir kitap.Yazar eğer w. w yaşayıp yazarlık dersi verirdi nasıl olurdu diye düşünmüş ve kitaplarındaki notlardan yararlanmış.çeşitli bölümlere ayrılmış ve her bölümün sonunda uygun alıştırmalar verilmiş.Yazar olmaya yetmeyeceği aşikar ama zevkli bir kitap.Arada çıkarıp alıştırmaları yapmak oldukça keyifli olabilir.

SERAP dedi ki...

Kitap kurdum;
kesinlikle iyi yöntem, vakit bulamadığını düşünürsek sende denemelisin.Necip mahfuz benim hoşuma gitti.yakında 2. cilde de başlayacağım.Yormayan ama zaman alan bir kitap.Kültür olarak çok benzer yanlarımız olduğundan hikaye iyi geldi.Çok hızlı akmayan ama bir hafta bile elinden bıraksan kaldığın yeri unutturmayan canlı,yaşayan bir öykü...Okunmalı mı...Bence okunmalı...

Aylak Kedi dedi ki...

çok kıskandım ben seni, yarın kadar okumuşum ancak...

Diana dedi ki...

MAŞALLAH VALLA BEN OKUMAK İSTİYORUM :)))

UygarRadikal dedi ki...

okunacak ne çok kitap var. bunlardan hiç birini okumadım henüz.

Okumak en güzel uğraş bence.

Selamlar

Unknown dedi ki...

Sevgili Serap, nerelerdesin? Bak ben sessizliğimi bozdum, hadi sen de boz artık.

neleri okuduğunu, hangilerini tavsiye edeceğini, yorumlarını merak ediyorum, seni okumayı özlemişim...
sevgiler...

Hürrem Sultan dedi ki...

Kitap okumaya bayılıyorum, resmen olduğun idyarlardan farklı yerlere gidiyo insan, ama biraz ara vermiştim şimdi blogunu bulduğum iyi oldu denerim okuduklarını...

okuranne dedi ki...

3 ünü okudum daha önce. siz de eskisi gibi sık yorum yazmıyorsunuz. bugün tüm kitap bloggerlarına uğrayıp hayıflanıyorum. benim mazeretim var (iki küçük bebek) bari siz yazın diye. sevgiler

mesed hanım. dedi ki...

Listemdeki kitapları sıraladınız...
Özellikle Woolf'un ve Doğan Hızlan'ın kitapları aradığım, hep okumak istediğim kitaplar.
Keyifli okumalar.

hayalperest.im dedi ki...

Merhaba Serap,

Diğer kitap okuyan arkadaşlar gibi sana da ulaşmam lazım :)

Mail adresin varsa memnun olurum. İstersen sen de ulaşabilrisin: sehnazbaykus@gmail.com

Teşekkürler :)

mine aytac dedi ki...

Necip Mahfuz başucu kitaplarımdan biridir. Şimdi yavaş yavaş bütün kitaplarını toparlamaya çalışıyorum kütüphaneme, e serde var kolleksiyonerlik..allahtan dualarımı duyan oldu da yeni çıkanlar listesinde iki kitabını gördüm yeni baskı. :) paylaştığınız için teşekkürler. :)