24 Mayıs 2009 Pazar

***Cidden çok zaman olmuş yazmayalı ama son zamanlarda zaman meftunumu kaybettim.Nedeni benim inatçılığım yüzünden başıma musallat olan diş ağrısıdır.Otuzuma girmeme iki basamak kalmasına rağmen yeni çıkmaya başlayan yirmilik dişim son zamanlarda tek yoldaşım oldu desem yalan olmaz.Çok korkuyorum dişçiden...Tahmin bile edemezsiniz korkumun boyutunu... Beni hüngür hüngür ağlatan bir ağrıya rağmen direnip gitmedim dişçiye anlayın siz artık... İnattan iltiaplanmış bir diş,ağlamaktan kızarmış gözler,ağrı kesici içmekten mahvolmuş bir mideyle daha fazla baş edemeyince zorla götürüldüm dişçiye.Şu anda bu satırları yazabiliyorsam başlanılan antibiyotik tedavisi sayesindedir.Pazartesi günü de randevum var ama nasıl gidicem bende bilmiyorum.Hayatla olan bağımı minumum seviyede tutmamı sağladı küçücük bir diş...Sayesinde haftalardır bilgisayarı açmadım,kısacık kitapları 1-2 sayfa ancak okuyabildim. Çoğu günler ağrıdan işe bile gidemedim.İşle ilgili yoğunlukta araya girince sayfam günlerdir öksüz kaldı:(



***Ian McEwan /Yabancı Kucak, Margaret Mazzantini /Sakın Kımıldama, Selçuk Altun/ Bir Sen YakınsınUzakta Kalınca , Aslı Erdoğan /Kırmızı Pelerinli Kent, Deniz Kavukçuoğlu/ Zarife, J.D. Salinger /Franny ve Zooey, Elif Şafak/Aşk son zamanlarda okuduğum ama paylaşamadığım nice kitaptan birkaç tanesi...Önceden okuyupta yazamadıklarımı da ekleyince hatırı sayılır bir birikim çıkıyor ortaya ve ben bu dağı eritmek için hala bir çözüm yolu bulamadım...

***En sonunda kendime bir puzzle aldım.Sanki deneyimliymişim gibi 1000 lik aldım.İşin en zor tarafı yaptığım seçimdeymiş.Monet'in sevdiğim tablolarından birini aldım ama malum tabloda yeşil, açık yeşil,kırmızı noktalı yeşil,mavi, açık mavi ve beyaz noktalı maviden başka renk olmadığından bir hayli zorlanıyorum...Bir dahaki puzzle kesinlikle daha renkli olacak.Bitirebilirsem resmini eklerim.

Kızım uyandı.İzninizle...

7 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba Serap, çok geçmiş olsun. Nihayet sesin çıktı, ben de meraklanmıştım.

Bu arada, seni dinledim ben de kütüphaneye üye oldum.
Okudukların çok birikmiş gerçekten. Bence şöyle yap, birkaç kitap yorumu yazana kadar okumaya ara ver. Böylece bloğun sık güncellenmiş olur hem de kafan rahat eder :-) Ben öyle yapıyorum birikince.

Yap-boz'unu tahmin edebiliyorum, Monet deyince. Kolay gelsin.

sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba çok geçmiş olsun

aynı şekilde bende merak ettim sizi, uzun zamandır mahrum bıraktınız bizi yazılarınızdan :(

yakın zamanda beklıyorum yenilerini :)

bu arada puzzle konusunda allah yardımcınzı olsun, bnde piri reisin 1000lik dünya haritasını yapmaya başlmıştım ama akıl hastenisine gitmemek için en sonunda yarıda bırakmıştım :))

kolay gelsin, tekrardan geçmiş olsun

Primarima dedi ki...

Geçmiş olsun...benim de dişçi korkum vardı ama geçdi.İyi eli hafif dişciyi bulunca korku morku kalmadı inanki hemde ne tedaviler oldum inanamazsın.Ben dişlerim yüzünden ve dişçi korkum yüzünden çok hastalık çekdim.Öyleki çenemin altı şişdi iltahap kemiklerime kadar yürüdü ve sonunda benı canlı canlı kesdiler kazıdılar kemiklere kadar:(
çekdiğim acı ve çenemin izi hala duruyor.Bir dişçi korkusu yaşattı bana bunları:( sonra bir gun babam benı zorla doktora göturdu 5 sene önce.25 yasında yendım bu korkuyu :):)inşallah sende yeneceksin.Çok geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Serapcim çok çok geçmiş olsun. Diş ağrısı gerçekten çok fena. Umarim bir an once tedavisi olur da kurtulursun. Kitap yorumlarını merakla ve heyecanla bekliyorum. Mutrlaka zaman ayırıp, bizi mahrum etmeyin bu güzelliklerden. Bu arada bende seni merak edenlerdenim.

Mine dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Ben de puzzle yapmayı çok severim. Dün de yeni birine başladım (Gauguin'den Nafea Faa Ipoipo) Öncelikle köşeleri, sonra kenarları yapıyorum. Eğer bir desen vs varsa onu ayrıca tamamlayıp, bütüne ekliyorum. Umarım vazgeçmez ve çok seversin.

Mine dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Ben de puzzle yapmayı çok severim. Dün de yeni birine başladım (Gauguin'den Nafea Faa Ipoipo) Öncelikle köşeleri, sonra kenarları yapıyorum. Eğer bir desen vs varsa onu ayrıca tamamlayıp, bütüne ekliyorum. Umarım vazgeçmez ve çok seversin.

laleninbahcesi dedi ki...

Serapcım umarım artık diş problemin bitmiştir. Aşk ve Kırmızı Pelerinli Kent2i ben de aldım.Yazmanı bekliyorum bakalım aynı duygularımı hissedeceğiz. Sevgilerimle