14 Ocak 2009 Çarşamba

BEN GELDİM

15 gündür geçiyorum bilgisayarın karşına ama canım hiç yazmak istemiyor.Gelmeyince o istek gelmiyor işte...Geziyorum diğer blogları ,okuyorum,benimde diyecek bir cümlem var diye düşünüyorum ama yorum eklemeye mecal bulamıyorum.Dün de kronik sinüzitim yine azdı ve çoçuklar gibi konuşarak dolaşıyorum ortalıklarda.Başımdaki ağrıyı bir türlü def edemediğim için işe de gitmedim...Kafamın içindeki zonklamanın bana izin verdiğini düşündüğüm şu sıralarda birşeyler yazabilirim umarım...
Yeni yıl genel olarak pek iyi gelişmelerle başlamasada,kişisel olarak bize iyi tarafını göstermeye devam ediyor.Güzel bir eğitimle geçirdim geçen haftayı mesela...Tam kafa dengi dediğim insanlarla ders dinledim,konuştum,fikir yürüttüm.Güzel kitaplar okumaya başladım:)Kuzuma Aslıberyy'nin yazılarından kopya çekerek kitaplar ısmarladım.Aslında burada bir sıkıntımı dile getirmek istiyorum.Şimdiye kadar kitap şiparişlerimi hep D&R'den vermiştim.Aradığım kitapların çoğunun İdeefixe'te olması nedeniyle ilk defa siparişimi bu siteden verdim.2 ocak itibariyle verdiğim sipariş için dün akşam bir mail geldi.İsteklerinizden 3 tanesi yok 2 tanesini hala arıyoruz(12 gündür) demişler;lütfetmişler!!!Bende cevap olarak sitem yüklü bir mail gönderdim,bu sabah bana özür mali göndermişler ama neye yarar.3-4 günde kargoya için bekleriz artık.Bundan sonra İdeefixe'ten spariş vereceğimi sanmam.Oysa ne güzel bir liste çıkarmıştım kendime ve kızıma...

Sabahtan beri Elektra'nın bana bıraktığı adreste gezinip duruyorum,başka sayfalara sıçrıyorum. Büyük bir zevkle izleyeceğim siteyi bana öğrettiğin için çok teşekkürler Elektra:)Gerçekten çok sevindim.

Kırmızı Pelerinli Kent'i okuyorum ve uzun zaman önce aldığım halde onu bu kadar beklettiğim için kendime kızıyorum.Yavaş yavaş her akşam 5-10 sayfa okuyorum,o kadar zevkli ki anlatamam.Külliyatını okuyacağım yazarlara Aslı Erdoğan'ı da dahil ediyorum.Umut'u yılbaşında eşim bana almıştı.Aslında niyetim önce okuyup bitirmekti ama bir gece elim ansızın K.P.K'e gidince olan oldu:)Dün akşamda Küüphaneye gittik kızımla. Bir sürü yeni kitap gelmiş ama içlerinde ne yazık ki Necip Mahfuz ve Jose Saramago yok:( Bende Buket Uzuner'in kitaplığımda olmayan 2 kitabını (Şehir Romantiğinin Günlüğü ve Karayel Hüznü) ,Fürüzan'ın Sevda Dolu Bir Yaz'ını (Parasız Yatılı'yı benden önce biri kapmış), Ahmet Ümit'in Ninatta'nınBileziği'ni, Gabriel Garcia Marguez'in Yaprak Fırtınası'nı(hala korkuyorum Yüzyıllık Yalnızlık'ı okumaya), Emre Kongar'ın Kızlarıma Mektuplar kitabını aldım.Hepsini üstüste koyup ,uyandığımda tam karşımda olup beni gülümsetmeleri için komidinin üstüne yerleştirdim.

Aslında hazır açılmışken daha yazasım var ama güzelim ispir kurufasulyesinin yanına yakışacak bir pilav yapmam gerekiyor.Zaman ve başağrısı beni sabote etmezlerse okuduklarımdan ve izlediklerimden anlatmak istiyorum size...Bu arada ev yapımı turşusu olan yemeğe biz gelebilir:)

14 yorum:

Tabiat Ana dedi ki...

eee biz gelelim o zaman :))

funda dedi ki...

bizde de var hem de karışık. gelelimmi

ruhdagı dedi ki...

Aş şu korkuyu artık lütfen, lütfen, lütfen :)

Adsız dedi ki...

Serapcim bende hep kitaplarımı D&R'dan alıyorum ama çok geç kargoya veriyorlar, benimde şikayetim bu. Bu şikayetimi kendilerine ilettiğimde, istediginiz kitaplari cok zor buluyoruz dediler. Acaba İdefixe senin isteyip de onların bulamdığı kitaplar neydi? Merak ettim. Bu arada kurufasulye ve pilav, bayılırım. Ellerine sağlık.

serpil dedi ki...

Ben dr,ideefixe,pandora ve hepsiburada sitelerinden kitap alıyorum genelde, en hızlısı hepsiburada, bir de yeni sayfa var, en ucuz ama en yavaş seçtim onu da.
Aslı Erdoğan'ı hiç okumadım ben, senin yazılara baktım şimdi Kabuk Adam da güzelmiş.
En son Doğan Kitap'tan çıkan Benim Kitaplarım'ı sipariş verdim, merakla bekliyorum.
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Serap merhaba, mailini almadım. Blog sayfamda verdiğim maile bugün yazarsan yarın postaya verebilirim.

bekliyorum, sevgiler...

Nazpek dedi ki...

Merhaba
blog dünyasında gezinirken
aynı şehirde olduğumuzu görüp sevindim.Ben henüz yeni katıldım
Takibimdesininiz
Sevgiler...

SERAP dedi ki...

Funda,tabiat ana:),
Çok bekledik valla dün akşam:)

Ruhumun Dağı;
Yakında atacam,söz:)

Kitap kurdu;
Bir defa denedim,sansıma küseyim.Kızım için istediğim ;Düşle çiz ve tübitakın birkaç kitabını bulamadılar.Aslında bulamamları sorun değil.mesela deselerki 4-5 gün sonra bu kitapları bulamıyoruz ,kargonuzu gönderelim mi diye?sorun olmayacak .Ama 12 gün sonra geri dönünce gerçekten çok kızdım.

SERAP dedi ki...

Serpil;
Pandorayı daha çok kitap tercihi yapmak için kullanıyorum,bana fiyatları biraz daha pahalı gibi geliyor ama hepsiburada gibi komplike sitelerden hiç alışveriş yapmadım .Ne yalan söyleyeyim kitap sattıklarından da haberim yoktu:)
Benim kitaplarım'dan da haberim yoktu.Ama o kitaba bayıldım çünkü benim en çok merak ettiğim şeylerden birisini konu edinmiş.Bilmem bilir misin bir ara picus dergisinde böyle bir bölüm vardı.Benzer bölümü Kitap zamanı'da yapıyor.Ben hala dönüp dönüp okurum o dergideki kütüphane söyleşilerini.
Ve son olarak Aslı Erdoğan gerçekten iyidir.Esmahan Aykol'u okumuşmuydun diye sormuştun ya bir keresinde...Aslı Erdoğan'la görünüşlerinin çok benzediğini biliyorum ama yazım tarzlarıda benziyorsa Esmahan 'da en kısa zamanda okunacaktır.Bu arada mektup gibi oldu farkında mısın?Artık sende bir blog açsan diyorum:)

SERAP dedi ki...

Şeker kız;
Umarım bu sfer doğru adrese göndermişimdir.Sevgiyle kal:)

Nazpek:
Hoşgeldiniz.Bende diyorum bu Ordu'da blog yazan kimse yok mu?:)
Bir tanesini öğrenmiş oldum.Sevgiyle kalın efendim:)

serpil dedi ki...

Serapcığım, mektubuna hemen cevap veriyorum :)
Hepsiburada'yı büyük oğlum çok kullanır, o sayede keşfettim, kitaplarda indirim hayli fazla, güvenilir bir site, kitap dışında da alışveriş yaptık hiç sorun olmadı.
Picus kapanınca çok üzülmüştüm, ne güzeldi. Bir de Remzi kitabevinin aylık kitap dergisini beğeniyorum, internetten okunduğunu da yeni farkettim.
Esmahan Aykol neşeli polisiye öyküler yazıyor-Savrulanlar hariç-Aslı Erdoğan daha ağır galiba.
Blog dostluğu çok güzel,şimdilik çok yoğun çalıştığım için yapabileceğimi sanmıyorum,tek yapabildiğim kitap okumak :)
Sevgilerimi yolluyorum.

SERAP dedi ki...

Remzi'nin kitap dergisi olduğunu bilmiyordum şimdi açıp baktım ve gerçekten çok güzel:)Bu ayrıntı için teşekkürler...Picus'a ben hala üzülüyorum;Kızıma ciltleyip bırakabileceğim dergi kalıbına sokmştum onu:(
Aslı Erdoğan polisiye yazmıyor,Onu okurken olaylara değil, duyguların ifade edilişine ve kelimelere bayılıyorsunuz zaten.
Yinede birşeyler yazmayı deneyin bence:)

elektra dedi ki...

çok güzel bir site değil mi?:) sevdiğine sevindim:)))

SERAP dedi ki...

Gerçekten çok beğendim.Ordan oraya atlayıp duruyorum ve bir kere daha hayran oluyorum.Teşekkürler:)