5 Aralık 2008 Cuma

ULAK


Sonunda seyrettim.Azim ve mermer olayı yani...Peki bu kadar güne, bu kadar gayrete değdi mi? Gerçekten değdi.Emeği geçen herkesin eline sağlık.Oyuncu kadrosu genelde Çağan Irmak'ın filmlerinden alışkın olunan kişiler.Hepsi birbirinden iyi...Düşlenenlerle gerçeğin içiçe girdiği,seyretmesi keyifli,sonrasında düşünmesi zevkli birgörsel şölen olmuş.Gerçeği gören bir oğulun,ona yardım etmeye çalışan bir babanın,kalplerinin karanlıklarını başkalarının aydınlıklarının üstüne örten kişilerin,sırlarla dolu bir ulağın,kaderlerini değiştirmeye çalışan insanların hikayesi anlatılmış filmde.Konunun güzelliğinin yanı sıra özellikle görüntüler beni içine çekti.Filmi seyrettikten sonra öğrendim bu görsel şölenin sırrını.Meğer filmin görüntü yönetmeni, 2003 Uluslararası Saraybosna Film Festivali’nde En İyi Film - Kodak Ödülü’nü ve 1990 Belgrad Film Festivali’nde Altın Madalya ödülünü alan Mirsad Herovic'miş. Genel sanat yönetmeni ise Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde dört kez En İyi Sanat Yönetmeni ödülünü almış olan Mustafa Ziya Ülkenciler.Daha ne olsun:)


Filmin müziklerini sonrasında dinlemekte oldukça zevkli.İsteyen olursa mailine filmin müziklerinin bulunduğu dosyayı gönderebilirim.Daha fazla ertelemeyin bence seyretmeyi. Dvd,vcd yada internet hemen seyredin bir yerlerden...
ÇÜNKÜ ULAK YOLA ÇIKTI...


7 yorum:

el*ff dedi ki...

Benimde çok merak ettiğim ama sebepsizce izleyemediğim filmlerden neden sinemaya gitmemiştim acep ??
tşk ler hatırlattığın ve yazdığın için...

UygarRadikal dedi ki...

Mutlu ve sağlıklı bayramlar. Çağan Irmak benimde çok beğendiğim yönetmenlerden.

Primarima dedi ki...

valla izleyip yazmanızı bekledim daha önceki yazınızdada demişdim zaten nasıl olduğunu belirtin izlemek istiyorum diye...o halde benimde acılen bulup izlemem sart oldu :)

Sanem dedi ki...

Mutlu bayramlar sana da. :)

SERAP dedi ki...

Elif;
Bazen güzel şeyler öylece önümüzden akıp gidiyor ve biz farkına bile varmıyoruz.Sanırım bu film de bizim için öyle olmuş.

Uygar radikal;
:)Çağan Irmak beğendiğim yönetmenlerdendi.Bu filmden sonra kesinlikle takıntı yaptığım yönetmenlerden oldu.

Prima Rima;
Çok fazla ayrıntıya girmeden sadece beğenimi dile getirdim.Umarım sizdede aynı zevki verir.Bu arada bana e-malinizi ulşatırabilirmisiniz?

Sanemcim;
:):):)

UygarRadikal dedi ki...

Ben de DVD'den seyrettim filmi. Gerçekten çok başarılı. Görsel bir masal. Oyuncular çok başarılı.

Selamlar

SERAP dedi ki...

Uygarradikal;
Eğer bu tarz filmler hoşunuza gidiyorsa Derviş Zaim'in "Cenneti Beklerken"ini de tavsiye ederim.içinde barındırdığı ayna felsefesiyle bence izlenmeye değer.