24 Kasım 2008 Pazartesi

YEDİ ÖYKÜ /Füruzan



Sanırım Füruzan okumak için yanlış zamanı seçtim.Adını çok duyduğum "47'liler" yada "Parasız Yatılı" olmadığı için bu kitabını seçtim kütüphaneden.İnanılmaz incelikli bir anlatıma,ayrıntılara dikkat eden bir göze sahip bu yazar. Özelliklede çoçukların ve kadınların duygularını yansıtışındaki doğallık,fakirliğe ve ezilmişliğe karşı takındığı tutum çok hoşuma gitti. Ama sanırım ben kitabı hakkını vererek okuyamadım.Çok bölük pörçük okuduğumdan yazarın anlatımı hakkında bilgi sahbi olabildim ama hikayelerin tadına çok varamadım .Eğer daha düzgün okuyabilseydim eminim Ayfer Tunç'un hikayelerinin yarattığı tadı bırakacaktı bende.
Kitabın içinde adından anlaşılacağı gibi 7 öykü var.Redife'ye Güzelleme (Aynı zamanda bu isimde başka kitabıda varmış),Kırlangıç Balıları,Temizlik Kolu,Sokalarından Gemilerin Geçtiği kent,Münip Bey'in Günlüğü, Nehir,Edirne 'nin Köprüleri bu hikayelerin isimleri.Sanırım artık bu kitabın baskısı yok.Kütüphanedeki de oldukça eski bir baskıydı zaten.Eğer sizde benim gibi tanışmadıysanız benden daha iyi bir başlangıçla Fürazan'ın dünyasına girin derim.

1. basım 1992 gendaş 182 sayfa

4 yorum:

serpil dedi ki...

47lileri okumak istiyorum ben de,Füruzan'ı severim,ilkokul mezunu olduğunu öğrenince hayranlığım daha da arttı,Parasız Yatılı,Berlin'in Nar Çiçeği ve Gül Mevsimidir çok güzel.
Ayfer Tunç'un hangisini okudun öykülerinden,ben Ömür Diyorlar'ı çok sevdim,diğerlerini okumadım,Bir Maniniz Yoksa hariç ...

SERAP dedi ki...

Füruzan bildiğim ama çekindiğim isimlerdendi nedense:)Anlatımı benim o kafama bile etki ettiğine göre kesinlikle önerilerinden birini okuyacağım.

Aziz Bey Hadisesi'ni okudum ,hatta onunla ilgili yazı var blogta. Kesinlikle okunası yazarlardan biri.Bende önceliği "Bir maniniz..." kitabına vermek istiyorum.

zero dedi ki...

Parasız Yatılı ve 47'lileri kesinlikle tavsiye ederim. bu yıl kitap fuarının onur konuğu Firuzan'dı. onunla karşılaşmak, kitaplarındaki ruhu, o naif anlatımında da hissetmek hoştu. türk edebiyatı'ndaki kadın yazarlar arasında önemli bir isim Firuzan. yakın zamanda özellikle bu iki çalışmasıyla da tanışmanı dilerim.

SERAP dedi ki...

Bende zaten onur konuğu olmasını bahane ederek kendime şans tanıdım ama pek başarılı olamadım.En kısa zamanda muhakkak okuyacağım.