21 Kasım 2008 Cuma

*,**,***,****,*****


Ordu'ya ilk defa doğalgaz verildi,hem de bizim evin köşesinde.Zavallı halkımda seviniyor bu kadar zamdan sonra sevinecek bişey kalmadığını bilmemeninin rahatlığıyla.


Eylül Ilgın'ın tütüsünün örgüden olacak üst kısmı bu.Her gece 3-4 sıra örerek bayağı ilerledim. Pulları öne gelsin diye biraz uğraşıyorum ama bitince gerçekten çok hoş duracak,eminim.


"Senin okudukların ikimizde yeter" diyerek kitap okumaktan kaytaran eşime küçük bir hediye.


Okuduğum ilk andan beri rengi ve görüntüsü aklımda.Ben ki hayatımda hiç reçel yapmadım, anneannemin yaptığı reçellerden sonra hiçbir reçeli keyif alarak yemedim ama bu reçele daha tadını almadan büyük bir aşkla bağlandım.CAFE FERNANDO'nın tarifini gramı gramına,hatta dakikası dakikasına yaptım.Sonuç mükemmel bir nar reçeli oldu.Şimdilik denemesi için tattırdığım herkes bayıldı haberiniz olsun. En kısa zamanda tarifi 2 katı olarak tekrar deneyeceğim.



Aldım sonunda,kitabını okumaya üşeniyorum ama filmini izlemeye üşenmeyeceğim:)

7 yorum:

ruhdagı dedi ki...

Serap bende tütü bekliyorum biliyorsun. Hatırlatıyım dedim. Doğalgaz son zamlardan sonra sevinilecek bir durum mu? Tirajikomik bir durum :)

Narı ÇOK SEVERİM. Sabırla yemeyide.

Kitapta o kadar hızlı akıyor ki, bir bakmışsın son paragraftasın. Ben geçen kış okumuştum tez elden ilk sayfaya başla :)

Birde canım şu an çok sıkılıyor :( başım ağrıdığı için olabilirmi acaba?
Neyse...

Unknown dedi ki...

merhaba, sessizliğinin nedeni anlaşıldı, örgü :-)

Nar reçeli tarifine baktım, masraflı bir reçel :-)

Boleyn Kızı benim de izlenecekler listemde var. Bakalım beğenecek misin?

son mailime cevap yazmadın, bekliyorum.

sevgilerimle...

Sanem dedi ki...

Ben de ayva reçelini çok severim ama denemeli şu reçeli de... Tarifine bakınca çok kolay gözükmedi gözüme gerçi. :))

SERAP dedi ki...

Ruhumun dağı;
Tütü aklımda ,unutmam merak etme.Narı severim ama ben genelde sabırla ayıklayan ve başkalarının hapur hupur yemesini seyreden konumunda oluyorum ama reçel ekşi/tatlı aromasıyla gerçekten çok hoş oldu.
Sanırım şu kitap/film birlikteliğinde önce filmi seyretmekten vazgeçmem gerek,her seferinde pişman oluyorum. Kütüphaneye alınacaklar/ödünç bulunması gerekenler listesine bunuda eklemeliyim.

SERAP dedi ki...

Şeker kız;
gerçekten doğru benim kadar hevesli ama beceriksiz biri olunca hele örgü tüm vaktini alıyor.Gerçi yine bol bol kitap okuyorum ama yazmaya fırsat bulmak çok zor oluyor.

Reçel konusunda eğer benim gibi az ama öz reçel seven biriysen kesinlikle değiyor yaptığın masrafa.Söylemesi ayıptır o günde Migros meyvede indirim yapmıştı, bana pek pahalıya gelmedi yani:)

Boleyn kızını izledim yorumu en ksıa zamanda gelecek ama 10 üzerinden 6 desem şimdilik yeterli olur mu?
Rana'yı öpüyorum o güzel gözlerinden.

SERAP dedi ki...

Sanemcim;
Hiç korkulacak gibi değil;yani ben yaptıysam herkes yapar:)
Ayva reçelinin sadece ayva kısmını severim.Küçükken rahmetli anneannemin yapıp soğusun diye bahçeye koyduğu reçel tenceresinin başına oturup içinden bir güzel ayıklarmışım ayvalarını.Hala huyumdur yaklarsam asla affetmem:)

neva'li gunler dedi ki...

O kadar yazdım uçtu, neyse,
sende nar reçelini görünce aklıma düştü benimde haftasonu firsat olursa denemek istiyorum. Keşke ben de elime şiş ve ip alsam da bişeyler yapsam çok isterim. Filmi yazın seyrettim dvd de. Ama beğenmedim, boşa geçen zaman gibi geldi bana tarz meselesi gerçi.
Ama Uçurtma avcısı' nın hem kitabını hem de filmini şiddetle öneririm, sevgiler