15 Kasım 2008 Cumartesi

1,2,3,4,5....


  1. İnsanın kafasının durmasının ne demek olduğunu anladım sonunda.Herşeye ve hiçbirşeye karşı bu kadar tepkisiz kalabileceğimi ben bile tahmin etmezdim.Hayat gerçekten çok garip.


  2. Dün akşamüstü "Mustafa" belgeseline (bence film değil) gittim.Vizyona girdiği günden beri süre gelen tartışmaları göz ucuyla izlemiştim.Herşeyde olduğu gibi hataları bulunmasına rağmen ben beğendim. Can Dündar'ında çok üstüne gidildiğini düşünmeye başladım.İlk yapılan herşeyin takıldığı engellerin hepsine takılan bu belgesel,bence bu kadar tartışmayı başlatması,Atatürk üstüne bu kadar araştırmanın yapılmasına ön ayak olması sebebiyle bile ayakta alkışlanmaya değer.Çevremdeki herkese,özelliklede tartışmalardan etkilenip sinemaya gitmek istemeyenlere ,önyargılı davranmamalarını,en iyi kanaate kendileri izledikten sonra varabileceklerini söylüyorum.Boşa harcamak istemediğiniz 2 saatiniz varsa bu yapımı seyredin derim.


  3. Sonunda beklenen gün geldi ve ben hala oldum.Minik Yağmur'umu henüz göremedim ama şimdiden nazlı bir kız olacağını anlatabilmek için anne ve babasını bir güzel uğraştırıyor. Minik yeğenim kesinlikle tek başına bir yazıyı yakediyor ama daha görmediğim için içimdeki heyecan kıpırtılarını sözcüklere dökemiyorum.Yakında gideceğim,bekle beni İzmir!

  4. Cici kitaplarım geldi sonunda.Gerçi bu sefer kolinin %80 i kuzunun kitaplarına aitti ama olsun.
  • İnceliklerin Kadehindeki Şarap/Deniz Gürsoy
  • Karanlıktaki Adam /Paul Auster
  • Bir Sen Yakınsın Uzakta Kalınca /Selçuk Altun
  • Çoçuk Ölümü Şarkıları /Hamdi Koç
  • Mutfak Sırları/Anthony Bourdain

İlk defa yemek kitabı alıyorum ama sanırım bu ilk olmayacak.Yalnız gözüm şimdiden almadığım bir sürü kitaba takılmaya başladı.

5. Okumak isteyipte yüksek meblalar tuttuğu için almadığım kitaplara erişmenin kolay bir yolunu buldum.En son gittiğimde kütüphanedeki görevlilere "Yarım gün gönüllü yardıma geleyim mi?" diye sordum.Özellikle yeni alınacak kitapların listesi yapılırken önerilere ihtiyaç duyacaklarını ,zamanımı almak istemediklerini ama kütüphanede olması gerektiğini düşündüğüm kitapların adlarını paylaşmamın çok iyi olacağını söylediler.Peki ben ne yaptım. Hemen ilk olarak Necip Mahfuz'un "Kahire Üçlemesi"ni listeye yazdırdım.Bir cumartesi gidip esaslı bir liste oluşmam gerekiyor.

2 yorum:

Öykücü dedi ki...

1 i merak ettim.5 e bayıldım,çok zekisin..3ü Allah analı babalı büyütsün,uzun ömür versin,bahtı şansı açık olsun.

:)Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Serapcim yeğenini Allah bağışlasın, Allah analı babalı büyütsün, sağlıklı uzun ömrü olsun insallah. Cici kitapların harika, "Karanlıktaki Adam" ve "Çocuk Ölümü ŞArkıları" benimde listemde. İlk fırsatta okuıyacağım. Bende hayatımda hiç yemek kitabı almadım. Mutfakla hiç aram yok maalesef :( Kütüphanedeki gönüllü çalışman ise bir harika. Çok güzel bir iş. Bende hep bir kitapçı dükkanında çalışmayı arzu ediyorum. Ama devlet memuru olduğum için be imkansız. Aslında izin verselerde haftasonları çalışsam demi ama :)))

Sevgilerimle