8 Eylül 2008 Pazartesi

ÜÇ YANLIŞ ÜÇ CESET (Agatha Chrıstıe)



Taşınma telaşı içinde okuyabileceğim rahat bir kitap düşündüğümde, aklıma ilk olarak Agatha Chrıstıe geldi.Kütüphaneden edindiğim bu kitap tam bana göre çıktı.


Ünlü dedektif Hercule Poırot'un hiç yanlış yapmayan sekreteri Bayan Lemon,sık sık yanlış yapmaya başlar.Sebebini araştıran Poırot,sekreterinin, kardeşi olan Bayan Hubbard'ın çalıştığı öğrenci yurdundaki bazı sorunlara üzüldüğünü öğrenir.Bayan Hubbard'ın amirlik yaptığı yurtta anlamsız hırsızlıklar olmaktadır.Hırsızlıklar Hercule Poırot'un ilgisini çeker çünkü listede, bir gece ayakkabısının teki,taklit bir bilezik,pudriyer,ruj,küpe,eski bir flanel pantolon,kesilmiş bir ipek eşarp,bir steteskop,elektrik ampulleri, parçalanmış bir sırt çantası,asitborik, karbonat,yeşil mürekkep ve çorba içinden çıkarılmış bir elmas yüzük vardır.Hemen yurtta araştırma yapmaya başlar dedektif.Kısa sürede çalınan eşyaların bazılarının hırsızı ortaya çıkar fakat bu itirafla işle daha da karışmaya başlar.Çünkü hırsız itirafının ertesi günü ölü bulunur ve bu zamanla işlenecek diğer iki cinaytin sadece başlangıcıdır.Hırsızlıklarla cinayetler arasındaki bağlantıyı bulmak,katili yakalamak ise Hercule Poırot'a ve ve olayı araştıran Müfettiş Sharpe'ye düşmektedir.


Şüpheli çok olduğu için heyecanlı bir tablo çıkıyor okurun karşısına.Zekice kurgulanmış , insanı yormadan sadece meraklandıran ve keyiflendiren bir kitap okumak isteyenler için ideal bir kitap.Kesinlikle tüm kitapları okunacak Agatha Chrıstıe'nin...

7 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Çok severim Agatha teyzeyi.en çok On Küçük Zenciden etkilenmiştim.çoğu kitabı sıradan öykü anlatsa da hiç sıkılmadan ve o sıradana rağmen merakla okutur kendini kitapları.bu kitabını okumadım ama okuyacağım .teşekkürler.sevgilerimle...

SERAP dedi ki...

Bende ilk olarak "Evvelzamaniçinde" nin tavsiyesiyle "On küçük zenci"yi okumuştum.Şimdilik favorim hala o kitap.Bu tarz kitaplara iyi bir başlangıç oldu benim için Agatha Chrıstıe...Önce kütüphanedekileri hatmedicem,olmayanlarıda kendim alırım artık:)Uğradığın için ben teşekkür ederim.

ruhdagı dedi ki...

bende istiyorum bende :)
kitaplığın bir rafı ona mahsus ayırıldı velakin miskinlikten bir türlü başlanamadı:(

SERAP dedi ki...

Miskinlik deyip durma millet başak burçlarını hep öyle zannedecek:)Ben polisiye tarzı kitapları korkarım diye okuyamazdım ama sağolsun şeker kız.Hem rafı ayırıyorsun hem de okuyamıyorsun demek.Bunu A.C severler duymasın,kara listeye alırlar seni.

zero dedi ki...

Şu an bu satırları yazarken kitaplığımın en alt rafında yan yana dizilmiş yaklaşık 20 Agatha Christie kitabı bana göz kırpıyor. Demişsin ya kafa dağıtmak için seçtim diye, ben kafa dağıtmak için daha iyisine pek raslamadım. Bulmaca gibidir onun kitapları ama ben en çok Hercule Poirot'lu olanları severim. Kitaplarının başında karakterleri tanıtan kısımları vardır, yeni baskılarda yapıyorlar mı bilmem. Ben okuyacakken hep o kısımlara bakardım, eğer Hercule Poirot yoksa okumazdım:) Ama sanırım okuyan herkesin favorisi On Küçük Zenci. Ben de daha iyisini okumadım onun kitapları arasında.

SERAP dedi ki...

Hoşgeldin zero;
Evet,yeni baskılarda da var o karakter tanıtımları:)Bende sevgili Belçikalı'dan yana kullanıyorum oyumu.Yavaş yavaş külliyatı tamamlamaya çalışıyorum.Ve bunun bu tarzdaki diğer kitaplara bir başlangıç olduğunu seziyorum.

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir kitap ama ben en çok nil'de ölüm'ü sevmiştim agatha teyze çok güzel bir yazar zaten