17 Eylül 2008 Çarşamba

ŞİMDİ SIRA PUSLU KITALAR ATLASINDA...


Hoş bir kitap okuduktan sonra o etki biraz devam etsin isterim genelde.Şartlarıma bağlı olarak ya okumaya kısa bir ara verir ,yada aynı hoşluğu idame ettirecek kitap ararım.Masumiyet Müzesi'nden sonra beni üzmeyeceğinden emin olduğum tanıdık bir yazarda karar kıldım. "Kadından Kentler" oldu bu kitap ve beni gerçekten üzmedi hatta okundu bitti bile.Şimdi kendimi öyle bir deryaya salıyorum ki galiba bir süre çıkamayacağım.İhsan Oktay Anar'ı keşfe çıkıyorum.Puslu Kıtalar Atlası'ndan başlıyorum okumaya.Kitabı bana Evvelzamaniçinde hediye etmişti.Çok uzun bir zaman oldu farkındayım ama bu kitabı en uygun hissettiğim zamanda okumaya söz vermiştim kendime.Artık zamanının geldiğini hissediyorum.Ben atlasın içinde kaybolurken, siz biraz daha oyalanın buralarda:)

10 yorum:

elektra dedi ki...

hiiiiii, ihsan oktay anar, benim yazarlarımdandır. iyi okumalar sana, bence atlastan sonra zıplayacağın pek çok okuma seni bekliyor...

Unknown dedi ki...

:-) iyi okumalar.
Evet, uzun zaman oldu:-)

Allahım! Ben de şöyle okuduğum zaman "ne mükemmel bir kitap" diyebileceğim bir kitap olsun istiyorum ama bulamıyorum. Tavsiyesi olan?

:-)
sevgiler...

....... dedi ki...

suskunlar, Suskunlar, Suskunlar, Suskunlar....

Önce bu... Önce bu... Önce bu...

....... dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
zero dedi ki...

Ne tsadüf, benim de bir süredir kütüphanemde bekliyor Puslu Kıtalar Atlası. Yakın bir zamanda Suskunlar'ı okudum ve evet beğendim diyebilirim ama bu tarzın tam bir hayranı olmama rağmen daha vurucu bir şeyler bekliyorum aslında ve bunu sanki Puslu Kıtalar Atlas'ında bulacakmışım gibi geliyor. Her zaman ismi beni çağıran bir kitap oldu. Elimdeki kitaptan sonra hemen başlar mıyım bilemiyorum ama en azından sadece 2-3 kitap kadar uzakta benden. İyi okumalar olsun...

SERAP dedi ki...

Elektra;
Sanki benimde yazarım olacakmış gibi bir his var içimde ama yinede kitabın bitmesini beklemem daha doğru olur.

Evvelzamaniçinde;
Düşünüyorum senin için ama dediğin şekile bir kitabı tavsiye etmek ne kadar zor sende biliyorsun.En sevdiğin 10 kitabı yazsana bir ara bloğuna.Alınad bu kitapları beğenen birisine tavsiye decek kitabı oaln var mı diye sor:)Eminim yardımcı olacak bir fikir çıkacaktır.

SERAP dedi ki...

Youred;
Niye kafamı karıştırıyorsun?Eğer puslu kıtalarıda okuduysan dediğini ciddiye alıcam,çabuk cevap ver..Araya soktuğum kitap çok kısa çünkü:)

SERAP dedi ki...

Zero;
Şimdiye kadar geldiğim yerde okuduklarım, beni oldukça memnun etti.Ayrıntılı bilgi için bitirmemi bekleyiniz efendim:)

....... dedi ki...

İhsan Oktay Anar'ın bütün kitaplarını okudum. en güzelleri Suskunlar ve Puslu Kıtalar Atlası idi... Her ikisini de okursan problem yok :)))

Ama suskunlar bir başkaydı. Hatta beklentilerini arttırmak istemem ama okuduğum tüm kitaplar içinde yeri başka o kitabın...

SERAP dedi ki...

Youred;
Neyse;ben puslu kıtalar atlasını bitirdim ve anlatana kadar yorum yapmayacağım.Öneriniz üzerine gidip Suskunlar'ı da aldım ama arka arkaya okumak istemiyorum.Helede P.K.A sını burada anlatmadan başlamak hiç istemiyorum.Yoksa yanlış mı yapıyorum?:)