3 Mayıs 2008 Cumartesi

KÜLTÜR TARİHİ AFFETMEZ (Hasan Bülent Kahraman)


Çikolataçikolata'nın yazısını okuyana kadar Hasan Bülent Kahraman'ın kitabı olduğundan haberim yoktu.Kütüphanede "Diğer Türler" bölümüne gelişigüzel göz gezdirirken gördüğümde kitabı çok sevindim.Yine ilk okuyucusu olacağım bir kitapla karşılaşmıştım.

Sanırım diğer kitaplardan farklı olarak bunu uzun olarak anlatamayacağım çünkü makaleler halinde yazılan bu kitabın neresini alıntılasam diğer tarafları eksik kalmış olacak.Türkiye'deki eğitim sistemine,kültür ideolojisine,siyasal iktidarla beraber değişen popülist kültürel akımlara dair bir çok sorun ve çözümün ayrıntılı olarak yer aldığı bu kitap kişisel kütüphanenizde yer tutacak kadar değerli bence.Sorunlara çözüm bulmaktan uzak olan yapımıza ters düşen bir tutum sergileyen yazarın sunduğu önerilerde uygulanabilirlik açısından uygun koşullar taşıdığından değerlendirilmeli bence(mesela liselere kültür tarihi dersi konulması).

Düşünme potansiyelini arttımak,farklı düşüncelere saygılı bir aydının dilinden değişik bakış açılarını yakalamak isteyenlere özellikle tavsiye edilir.

4 yorum:

uzun bacak dedi ki...

Merhaba Serap,

Sitene bayıldım. Bana bıraktığın yorum için de teşekkürler. Bu arada ben de çok hızlı konuşurum :) Anlaşılır ama hızlı.
Eylül Ilgın da çok tatlı, maaşallah:) Kitaplardan bu kadar çok bahseden bir site beni çok mutlu etti. Ophelia'yı bende okumak istedim. Ben de o tabloyu bir lokantada görmüştüm. Yemek yerken orada öyle bir tablonun bulunmasından rahatsız olanalar olmuştu. Ben ne hissettim bilemiyorum ama beni içine çeken, düşündüren bir tablo olduğunu biliyorum.

Yazılarını zevkle takip etmeye devam edeceğim. Görüşmek üzere :))

....... dedi ki...

Merhaba,

Yorumlarını sabah kalakar kalkmaz okudum. Blackberry sağolsun. Şimdi de işe geldim işi gücü bırakıp yorumlarını kovaladım. SAbrın ve zamanın için teşekkür ederim. Ordu'ya ayda bir iki ayda bir gelirim. O bar işini düşüneceğim :)

Daha ne yazayım.... Hmmmm... Okumaya devam...

SERAP dedi ki...

Uzun bacak;
sende hoşgeldin.Bol bol görüşücez galiba:)Ben o tabloya aşık oldum.hep insana mı aşık olunur :)
Ben kuşa ,kitaba ,çiçeğe,şarkıya falan aşık olurum sık sık.

SERAP dedi ki...

Dün yazıda görünce bende merak ettim Blackberry'i.Çok şeker bende alsam mı diye düşündüm ama önce fotoğraf makinesi istiyorum.Sıraya koydum da isteklerimi.Sahi senin makinenin markası ve modeli ne?
Kesinlikle unutma bar&bar'ı hokkabass'ı seveceksin.
Aynen okumaya devam:)