22 Şubat 2008 Cuma

CENNETTTE KARŞILAŞACAĞINIZ BEŞ KİŞİ (Mitch Albom)


Eddie 83 yaşındadır ve ömrünün çok uzun bir süresini lunaparkta çalışarak geçirmiştir. Hikayenin başladığı ilk gün Eddie’nin doğum günüdür ve aynı zamanda o gün bir kaza sonucu ölmüştür.Ölümünün hemen ardından geçmiş doğum günü anılarıyla harmanlanmış cennet günlüğü başlıyor kısa zamanda. Cennette 5 kişiyle karşılaşacaktır.Bunlar ;çalıştığı lunaparkta çok küçükken gördüğünü anımsadığı “Mavi Adam”,savaşta komutası altında bulunduğu “Yüzbaşı”,hiç tanışmadığı ve çalıştığı lunaparka adını veren kadın “Ruby”, biricik karısı Marguerite ve Tala adındaki Orta Asyalı küçük bir kız çocuğudur. Bu beş kişinin ortak yanı Eddie’nin hayatının dönüm noktalarında bulunmalarıdır ve hepsinin Eddie’ye öğretecek bir dersinin bulunmasıdır.Tüm hikaye boyunca Eddie kaza sırasında kurtarmak için uğraştığı küçük kızın yaşayıp yaşamadığını merak ediyor ve kitabın sonuna kadar bunu bizde öğrenemiyoruz.

Yazarın çok satan “Öğretmenim Mori’yle Salı Buluşmaları” kitabını çok önceden okumuştum, bu kitapta onun gibi çabuk okunabilecek “çıtır” tabir edilebilecek bir kitap.Kısa süreliğine duygusal bir boyuta taşınmak isteyenlere, fedakarlık,sevgi ve arayış adına zorlanmadan okunacak bir şeyler arayanlara tavsiye edebilirim.

“….Ölümünün yakın olduğunu bilseydi başka bir yere giderdi.Ama o, hepimizin yaptığı şeyi yaptı.Sanki dünyanın bütün günleri önündeymiş gibi her zamanki sıradan işlerine devam etti.”
Sahi ölümümüzün yakın olduğunu bari bilebilseydik....

5 yorum:

Derin Sularda dedi ki...

Bu siteyi neden bu kadar geç keşfettim diye kızıyorum kendime şu an, kitaplar hakkında yazılanları okumayı çok severim, resmen arayıp bulamadığım yerdeyim:))

SERAP dedi ki...

Ben herşeyin olması gerektiği zamanda olduğuna inanırım.Eminimki karşılık keşfin tamda şimdi sırasıydı:)
Uykusuzluk var serde desenize:)

cinar dedi ki...

Ben de okumuştum bu kitabı. Ama senin hızına yetişmek mümkün değil :) İş zamanları fırsat buldukça, tatil zamanları bolca okuyan gruptanım ben. Bu kitabı da dediğin gibi çıtır niyetine okumuştum.
Sevgiler.

GAMZE dedi ki...

ZAMANI BİLEMEM AMA KESİNLİKLE YANLIŞ YERDESİN....
SENİ ÇOOOOOK SEVİYORUM

SERAP dedi ki...

Çınar;
Benim çok okuyabilmemin nedeni evde bana yardımcı olan bir insanın varlığıdır.Birde hızlı okuyorum,zaten oldukçada hızlı konuşurum.
Gamzem;
Abe sen doğru yerdemisin sanki ?:)