4 Şubat 2008 Pazartesi

ACI KAHVE ( Agatha Christie )

Hercule Poirot ve arkadaşı Hastings Sir Claud Amory'in isteği üzerine Surrey'e giderler ama eve gittiklerinde geç kalmışlardır.Ünlü fizikçi öldürülmüş ve savunmada kullanılacak önemli formülü çalınmıştır.2 arkadaş evin içinde bulunan akraba,konuk ve hizmetçilerden kimin hırsız - katil olduğunu bulmaya çalışırlar.

Okuduğum 2. Agatha kitabı ama bunun bir farkı var;tiyatro eseri olarak yazılmış.Sanırım bu yüzden On küçük Zenci'deki kadar heyecanlanmadım. Karakter sayısı az olduğu için belkide 20 bölümlük kitaptaki katili 4. bölümde tahmin edebiliyorsunuz (yani ben ettim).Tiyatro sahnesinde canlandırıldığında daha anlamlı olacağı düşündüğüm kitabın zeki kurgusunu yabana atmamak gerek.Sağduyulu,zeki Poirot ve bence komik arkadaşı Hastings arasındaki diyaloglar da çok eğlenceliydi.

Polisiye türüne attığım küçük adımlar sanırım beni oldukça uzun bir yola yönlendirecek.Değişik birkaç isim belirledim ama sizinde polisiye önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Serap, Acı Kahve'yi okumadım ama en sevilen Agatha Christie kitaplarından biri olduğu için tavsiye etmiştim. Yorumundan kitaptan çok fazla hoşlanmadığın fikrine kapıldım. Belki bir gün ben de okuyup yorumlarım.
Ben şimdi 8-10 sene önce basılmış Can yayınevinin kitaplarına merak saldım ve birini okudum da. Onlara da bir bak istersen çünkü içlerinde gerçekten güzel olanlar var.
sevgiler...

SERAP dedi ki...

Beğenmemek değil aslında şeker kız,bende yarattığı duygunun yazıldığı tür ile alakalı olduğunu sanıyorum.Hani birçok şarkı sözünü şiir gibi okursunda,şarkı hali kadar etkilemez ya insanı;ben sadece izlenmesi daha keyifli olurdu diye düşündüm.Ama Hercule Poirot ile tanışmaktan büyük keyif aldım.
Diğer bahsettiğin kitaplar hakkında daha ayrıntılı bilgi verirsen sevinirim.İyi okumalar.

Unknown dedi ki...

Hadi Serap, yeni kitaplar,yeni yorumlar bekliyoruz senden :-)

sevgiler...

SERAP dedi ki...

Senin atlattığın durum bende şimdi.Okudum ama yazamadım:(Bu akaşam yazarın inşallah.