7 Ocak 2008 Pazartesi

MR. BROOKS

Son bir ay boyunca bir çok film izleme fırsatım oldu.Mr. Brooks bunlardan biriydi.Öldürmeye bağımlı zengin bir iş adamının (Kevin Costner) , değişken benliği Marshall'a karşı verdiği mücadele anlatılıyor.Katille tüm film boyunca karşı karşıya kalıyorsunuz ve onun öldürmekten nasıl bir haz aldığını,ne kadar titiz çalıştığını,bağımlılığını normal yaşamına nasıl adapte ettiğini merakla seyrediyorsunuz.Özellikle Marshall'la yaptığı diyaloglarda bir katil ruhunun içine giriyorsunuz.

Bay Brooks aslında çok titiz bir katil,hiç iz bırakmadan çalışıyor ve bu yüzden yakalanamıyor,en son cinayatinde perdeleri açık unutmasıyla tüm işler değişiyor.Onun işlediği cinayetlerin dosyalarını takip eden sert kadın dedektif Atwood (Demi Moore) bile şaşırıyor bu işe.Açık kalan pencereden cinayetin fotoğraflarını çeken kişinin bay Brooks'a şantaj yapması ise katilin bağımlılığını bırakmasını bir hayli zorlaştıracaktır çünkü fotoğrafçının çok ilgnç bir teklifi vardır.Zavallı katilin :) başı kızının yaptıklarıyla iyice beleya girecektir ve bu arada Atwood'la aralarında garip bir çekim başlayacaktır.


Demi Moore'un oyunculuğunu beğenmedim,Kevin Costner'ın bu filmdeki performansı sönük yıldızına bir ışık eklerken,Demi Moore'un ki ateşine su serpmiş gibi geldi.Film bir başyapıt değil ama, ironik yapısından dolayı eğlenceli, özellikli ve güzel . Son sahnesi ise hayal kırıklığı yaratmayacak ve şaşırtacak cinsten.

8 yorum:

Ümit Kurt dedi ki...

Bilerek mi Mr.Books diye yazdın :))

Bence de Kevin Costner'ın sönük yıldızına bir ekliyor hakkaten. Bence senaryo biraz daha iyi ve yan rollerdeki oyuncular biraz daha güçlü olsaydı başyapıt bile olabilirdi. Hatta devamı bile çekilebilirdi ;)

SERAP dedi ki...

Evet,kitap gibi adam oku oku bitmez diye düşündüm:)
Dikkatin için teşekkürler, düzeltmeleri yaptım.

erfe dedi ki...

Bu filmi bu yaz Ağustos ayında sıcak ötesi evimde izlemiştim. Şimdi aklıma o sıcaklar geldi. Buz gibi bir bira açmıştım. Ama film çok baymıştı. Sıcaktan bile.

Enes dedi ki...

Bu filme başladım; ama bitiremedim. Nedendir bilmiyorum? :\

Unknown dedi ki...

Sevgili Serap, kitabını MNG kargo ile bugün gönderdim. Büyük ihtimalle yarın eline ulaşır.
İyi okumalar...

cinar dedi ki...

Ben de beğenmiştim bu filmi, hatta filmaniacta bahsettim gibi geldi birden ama bulamadım. Seyredip içime gömmüşüm yine :) Hatırladığım kadarıyla güzeldi ama. Kevin Costner'ı ilk defa bu kadar psikopat bir rolde seyrettim sanırım :)

SERAP dedi ki...

Erfe;
Bu serin havalarda bir daha seyret bakalım yine bayacak mı:)

Enes;
Benim başladığımda yarım bıraktığım film yada kitap çok az olur,ama elinin altında film varsa sanada tekrar dene diyorum:)

Çınar;
Bazı adamlar hep romantik,hep
iyidir ya bazen böyle değişik roller oynamaları iyi oluyor.Ne yalan söyleyeyim bu katilin titizliği ve yaptığı işe gösterdiği önem beni cezbetti.

Sanem dedi ki...

10 gün önce izledim bu filmi ama beklediğim gibi değilmiş dedim sonunda da.