12 Aralık 2007 Çarşamba

SOBELENDİM

Tek kelimeyle sabahın körü,hani sokak lambalarının sönmediği,kargaların daha kahvaltı etmediği saatteyim ve sobelenmişim berrin tarafından:)
Başlıyoruz efendim..1-2-3 ve 4....tatammmmm...

BEN KÜÇÜKKEN; o kadar mutlu bir çocuktum ki anlatamam.Önünden demiryolu geçen ,bahçesinde kocaman vişne,zerdali,erik,ayva,elma, kiraz ağaçları olan ;rengarenk çiçeklerle(özelliklede her renkten güllerle) bezeli; hindili,kedili ,tavuklu ve tospalı bir evde büyüdüm.Yaşıtlarıma göre hep iriydim.Ben küçükken inanılmaz meyve yer, bol bol kitap okurdum.Hatta hikaye bulamadığım zaman büyük teyzemin yemek ansiklopedilerine yada küçük teyzemin anlamasamda ders kitaplarına dadanırdım.Ben küçükken dünyanın hiç bu kadar acımasız olduğunu bilmezdim.En büyük acımasızlığın anneannemin geç oldu diye beni eve çağırması olduğunu zannederdim.Ben küçükken annemden ve babamdan uzaktaydım.Rahmetli anneannemle dedem tarafından el bebek gül bebek bakıldım.Sabahları gerçek tereyağı,kümesten az önce alınmış yumurta,tazecik süt ve anneannemin enfes reçelleriyle kahvaltı ederdim.Ben küçükken.......ben küçüklüğümü çok severim.

ASLINDA BEN;karıncayı incitmekten korkan ,gönül gözünü aralamış ama asla istediği kadar açamamış biriyim.Canımın istediği her işi en iyi şekilde yapan ama canım istemeyince uslanmaz bir tembelim.Aslında ben iyi anne,iyi eş, iyi çocuk,iyi arkadaş velhasıl İNSAN olmaya çalışan biriyim.Aslında ben azcık daha ben olabilsem gerçekten anlamlı birisiyim.

İLK KOPYAM;yoktur denebilir.Anlatılan bir ders ise sınıfta iyice dinler,değilse oturur güzel güzel çalışırdım.Çok kopya verme öyküm vardır(napalım arkadaş bu,paylaşım gerekli) ama kopya çekme öyküm yoktur.1 lisede matematik sınavında yapamadığım bir soruyu (ineklik ya hepsini yapacağım soruların)arka sıradan kağıda yazıp yanıma atmışlardı da,uzanıp kağıdı elime alamamıştım:)

BENCE CEP TELEFONU;gerektiği kadar kullanılması gereken bir alettir. Modeli,rengi,şusu busu önemli değil arayacağım kişiye ulaştırsın yada doğru saatte çalısın yeterlidir.

EN SAÇMA HUYUM;Bu kadar teknolojik imkana rağmen hala mektup yazmam ve sevdiğim yazıları,resimleri veya notları ; dergi ve gazetelerden kesip saklayabilmemdir.

AŞK BENCE;gönlümdeki derelerin kar suyu yemiş gibi köpürmesi, taşmasıdır. Aşk gözümün görüp,gönlümün hissettiği her varlığa duyulan sonsuz saygıdır,Allah'ın insana verdiği en güzel meziyettir.

SEVDİĞİM BLOGLAR;bakmayın siz yan tarafta o kadar az olduklarına, seçicilikten değil üşengeçlikten yazamadığım onlarca ad var. Benliğimin farklı yönlerini okşayan,kimisine kendimi farkettirdiğim,kimisini sessizce takip ettiğim,kimisine bilgisinden,kimisine meziyetlerinden,kimisinin ise sadece yüreğinden etkilendiğim bir sürü yürek var.

Ne çenem düştü ya;berrin bana bu sobeyi yapmasa çatlayacakmışım anlaşılan.Yaz yaz bitiremedim cevapları;o zaman bende
şeker kız'ı ve enes'i sobeliyorum.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

:-)
pek sevmesem de bu sobe işini, peki öyle olsun:-)
müzik de çok hoş bu arada...

Berrin dedi ki...

keyıfle okudum yazdıklarını..ozellıklede ben kucukken kısmını :)

SERAP dedi ki...

kitapkurdum;
biliyorum sevmediğini ama aklıma ilk gelen sen oluyorsun:)
berrin;
sabahın köründe uykumu ve çenemi öyle bir açtınki sana yorum yapamadan tekrar uykum geldi.İyiki sobeledin o anları tekrar yaşamak bana da iyi geldi:)

Enes dedi ki...

Biri beni sobelemiş, en kısa zamanda yazıcam. Teşekkürler. (:

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

En Saçma Huyunu çok sevdim:)
Bu devirde özenle yazılmış bi mektuptan,saklanmış bi belge,kağıttan daha güzel ne var ki.
Teknoloji dediğimiz şey nihayetinde elektriğe mahkum!Elektrik kesilince kalakalan bi zavallıcık!
Oysa kesilip kutuda,çekmecede saklanmış kağıtlar,yazılar,fotoğraflar öyle mi?

Sıcacık tüm içtenliğiyle ellerinin arasında.
Bende senin gibi saçmalarım:) ve
Hep saçmalaman dileğiyle.....

SERAP dedi ki...

enes;
yazdığın için teşekkürler.

biyo;
uragan'a bıraktığın mesajlardan biliyorum seni :) Hatta bloğunun şifreli olduğunu öğrenince yüzüm asılmıştı.Sanırım hiç bıkmam bu tarz saçmalıklardan sende bıkma.Saçmalayandan saçmalayana selam olsun:)