11 Aralık 2007 Salı

MONA LİSA SMİLE (Mona Lisa Gülüşü)


Kimbilir ne zamandan beri bekliyor diğerlerinin yanında.Sonunda oldu elim ona uzandı.Hazır Eylül Ilgın'da babaannesiyle Giresun'da keyif yapıyorken en hızlısından bir kaç film seyretmem lazımdı:)

Mona Lisa Smile , 1953 yılında Amerika’nın en muhafazakar okullarından biri olan Wellesley Kız Koleji’nde görev yapan bir sanat tarihi öğretmenini ve öğrencileriyle ilişkisini anlatıyor. "Ölü Ozanlar Derneği" nin hatun kişi versiyonu denilebilinir aslında.

Kolej adı altındaki bu leydi okulunda göreve başlayan Katherine Watson'ın (Julia Roberts) tek amacı düşünen,bağımlılıktan uzak yaşayan,tercihlerini hayatına yansıtabilen kızlar yetiştirmektir.Gelenekçiliğiyle ün yapan okul ise kocalarına yardım etmeyi en iyi biçimde yerine getirebilecek modern ev kadınları yetiştirmeyi planlamaktadır.Planları okul yönetimiyle çakışan öğretmenimiz,birde okulun çapkın öğretmeniyle ilişkiye girince işler iyice karışacaktır.Tüm bunlara rağmen hayatlarında yeni bir yol açtığı öğrencileri onu yalnız bırakmayacaktır.

Konu aslında derin fakat film o derinliği yakalayabilmiş değil kanımca. Yemeğin tuzu eksik olur ya, filmde de birşey eksik .Filmden kopmanızı engelleyecek çekim gücüne sahip değil.Seyredilebilir de,seyredilmeyebilir de:)

3 yorum:

Berrin dedi ki...

serapcım seni sobeliyorum :)
bloguma bakarmısın?

sevgıler..

cinar dedi ki...

Bu filmi sevmiştim ben aslında ya yine de tuzu eksik konusunda hak veriyorum sana. Ama afiş konusunda tek geçerim ya. İlk gördüğüm andan beri en sevdiğim film afişlerinden biridir bu. Neden bilmem :)

SERAP dedi ki...

Bende afişini çok beğenmiş ve bu kadar güzel kadın aynı anda neye bu kadar güzel bakar diye düşünmüştüm:)