2 Ekim 2007 Salı

187. SAYFALAR :)

Asıl EBE benim ama bu sefer ben sobelendim. hiç şikayetçi değilim merak etmeyin. 187. sayfanın ilk cümlesi diye başlayamayacağım çünkü şu anda iki kitabı birden okuyorum.İlki 'GÖLGEMİ BIRAKTIM LALE BAHÇELERİNDE'- Sanat tarihi Prof.Gül İrepoğlu'na ait.Tarihi bir roman olduğu için sürekli olarak kesip içinde anlatılanlarla ilgili birşeyler araştırıyorum,böylece kitap bir türlü bitmek bilmiyor. 187.sayfada 3.Ahmet'in oğullarına yaptığı sünnet düğününün ayrıntıları anlatılıyor.
"Düğünün ilk gününün sonunda padişah herkesin heyecanla beklediği armağanların sunulmasına izin verdi.Sadrazamın velinimeti için hazırlattıkları elbette hepsinin önündeydi;şair Vehbi sonradan düğünü anlattığı kitabında onun armağanlarından birini, zümrüt ve yakutlarla işli kuşağın ortasındaki elması,üzerine çiy düşmüş katmerli gülden daha duru ve gökyüzü kubbesinin avizesi olan ayın billur topundan daha parlak"diye tarif edecekti.(2.cümleyi yazmamaya dayanamadım)

2. kitap ise son zamanlarda dillerden düşmeyen"PİRAYE" Herkesin bir solukta , gözyaşları içinde okunuyor dediği kitabın nasıl bişey olduğunu çok merak ettim çünkü ne zamandır bir solukta okuyabildiğim bir kitap çıkmadı karşıma.Neyse kitabı bitirince anlatırım ayrıntıları.Ve 187. sayfanın ilk cümlesinin 2. versiyonu :)
"Benimle asla başa çıkamazsın sen"

Benden önce sobelemiş YILDIZNAF ama ben yinede EVVEL ZAMAN İÇİNDE yi sobeliyorum.Hadi çık ortaya gördüm seni, sobe:)

2 yorum:

YILDIZNAF dedi ki...

Bak sayende yeni kitaplardan haberim oldu. Cok tuttum bu 187. sayfa oyununu. Ben sana Eylul diyorum ama yoksa sen Serap misin ! Simdi obur blogdaki yazilari yazan isim Eylul olunca isler karisti...

SERAP dedi ki...

:) Eylül Ilgın hayatımı o kadar çok kaplıyorki bazen bende adımı unutuyorum :)Evet benim adım Serap,kızımın adı da Eylül Ilgın..