27 Eylül 2007 Perşembe

UÇUŞ PLANI (FLİGHTPLAN)




Yaratıklı,uzaylı ve bol kanlı korku filmlerini sevmem ama gerilim denen,adamı izlerken koltuğun tepesine tırmandırıp gerim gerim geren! filmlere bayılırım.Bu filmi fargmanını izleyince merak etmiştim.Jodie Foster'ın kırmızı,tedirgin bakışları ve kaybolan bir kız çocuğunun varlığı(anne yüreği işte dayanmıyor)"izle,izle" diye sinyal gönderdi beynime.
Kyle'nın küçük kızı Julie'nin ortadan kaybolduğunu fark eder. Telaşlanır ve çevresindekilerden, mürettebattan yardım ister. Ancak uçaktaki kimse kızın varlığını bile hatırlamaz ve Kyle'ın akıl sağlığından şüphe etmeye başlarlar. Bunun üzerine Kyle annelik içgüdülerine dinleyerek uçağı birbirine katar.Bu yazdıklarım 1. cd'nin yarısına kadar olanlar...Sukut-u hüsran...Bu kadarını ben zaten fargmanda da izlemiştim diye dövünüp tüm ümitleri kesecekken film birden hızlanmaya başladı
Kısıtlı alan kullanılmasına rağmen filmin kovalamaca sahneleri güzeldi.Adı gibi arada uçuşa geçsede,kadı kızındaki abartı unsurunu es geçtik.Jodie Foster'ın performansı gayet iyiydi hakkını yemeyeyim şimdi.Sonuçta hafiften gerecek,boş vakit varsa izlenebilecek bir film çıkmış ortaya.

0 yorum: